Idag vill jag ge dig tre goda anledningar till varför du ska dela andra företags inlägg på facebook!

Vi har så lätt för att hålla på det som är vårt, (även våra delningar och likes) något som är helt naturligt! Vi har ofta jobbat mycket hårt för det vi har, vi entreprenörer vet vad det kostar att nå våra mål och uppvisa resultat. Varför skulle vi då ”hjälpa” eller framhäva någon annan? Vi får lätt tankar som: Delar jag det här så får de sälja massor tack vare mig och varför skulle jag låta den här människan åka räkmacka på min godhet! Eller: Annonsera får de göra själva!

Vi ska strax komma till de tre goda anledningarna men först vill jag påminna dig om de uppdateringar vi gjort på hemsidan!
Vi har lagt till en undersida som vi kallar Verktygslådan där vi ger dig enkla och direkt användbara verktyg för din marknadsföring.
Det bästa av allt är att verktygen här är helt gratis.

Ta gärna en titt i Verktygslådan


Marknadsföring i sociala medier

 


Anledning nummer 1

Det heter Sociala Medier av en anledning – själva grundtanken är att vi ska vara social med varandra och det gäller även företag. Är vi osociala, dvs pumpar ut enbart vår egen reklam motarbetar vi själva systemet. Facebook har en algoritm som kallas edgerank och den är mycket smartare än du tror 😉 Den belönar dig för bra innehåll och aktivitet och straffar dig för ”egoism”.

Anledning nummer 2
Om du delar ett annat företags uppdatering, (gärna med en trevlig kommentar) så kommer den eller de personer som sköter den facebooksidan eventuellet fler på företaget att bli glada. En glad företagarkollega kommer att välja Dig och ditt företag nästa gång det är dags att köpa in något som du har att sälja.

Anledning nummer 3
Om du delar ett annat företags uppdatering är chanserna goda att de gengäldar dig genom att dela en av dina uppdateringar. En annan trevlig effekt är att genom den kontakt som skapas kan ditt företag få nya kunder att hitta till just dig!

VSN_mini_will du ha lite hjälp med din marknadsföring i Sociala Medier!
Kontakta oss då genom kontaktformuläret till höger på sidan.

Jag önskar dig en trevlig dag och massor av fin försäljning!
Mvh Sara Idenfors