Facebook är en egen liten värld ett parallellt universum där man kan lyckas eller misslyckas. Här presenterar vi 5 vanliga facebookmisstag som företag ofta gör.

1. För lång text

Facebook har inte som twitter en tvingande begränsning till 140 tecken MEN det är mycket smart att hålla sina inlägg korta.
Tänk på att DU tycker självklart att ditt företag, dina produkter / tjänster är mycket intressanta MEN det är inte säkert att kunder och potentiell kunder i första skedet tycker att det är lika spännande som du.
Korta ner!

2. Sälj inte!
broccoli

Knasig rubrik? Det är ju sälja du vill eller hur? På facebook gäller lite andra regler – oskrivna sådana. Att direkt dela en produkt med bara uppmaningen KÖP är ingen bra ide. För att sälja en produkt måste Du gå lite runt den. Visa på nyttan av den, presentera en rolig bild eller, en tävling eller annorlunda text. Det är lite som att säga till ett barn: Nu äter du upp din broccoli! Har Ni barn så vet ni att det inte fungerar så bra. Säg istället: Har ni sett att den här broccolin ser ut som ett litet träd! På samma sätt som barnet då blir lite nyfiket blir också kunden / läsaren då intresserad istället för att automatiskt solla bort reklamen.

 

 

 3. Flera länkar i samma inlägg

Undvik att ha mer än en länk – alla inlägg bör syfta till att läsaren / kunden ska göra något t.ex klicka på en länk, att då ha två länkar i samma inlägg blir både förvirrande och avskräckande.

4. Korta länkar

Länkar är viktiga – länka rätt men länka också snyggt. Man kan enkelt korta en länk på t.ex. bitly.com

5. Bilderglass

Det här är kanske den viktigaste punkten, tänk på att använda bilder. Inlägg utan bilder blir lästa i mycket lägre grad än inlägg med bilder.
Använd roliga och på ett eller annat sätt relevanta bilder. En dåligt inlägg är t.ex : Vi har fått in massor av nyheter i butiken, färgglada skjortor är vårens grej!
Här bör man ha en bild för att illustrera detta.

T.ex. är det här en mycket bättre bild för att säga: Nu har vi börjat med mjukglass för säsongen än att googla fram en bild på en fin mjukglass som inte säger ett dugg om hur trevligt det är eller hur glad man blir av årets första mjukglass.

Följ oss på vår facebooksida- här delar vi med oss av tips och trix löpande 🙂