Nu är det 14 dagar kvar av Oktober 2013 

Visst har Du skrivit ut ”lathunden” för Operativ Marknadsföringsplan som Vi bloggade om 7/10?
Om inte är det hög tid nu!
Skriv ut den och börja fylla i den!

Här kommer 5 tips på sådant som du kan fylla Din plan med

1. Uppdatera Din Facebooksida #SocialaMedia
Har Du en #Facebooksida för företaget – Bestäm vem som ska uppdatera vecka för vecka. Turas om så blir det inte så jobbigt!
Uppdatera minst 3 gånger / vecka.

2. Instagram – Uppdatera minst 3 gånger / vecka. Ett tips är att turas om att vara företaget på #instagram
Bestäm att på måndag då är det Stinas tur att vara företaget, ta en bild av en glad Stina i jobbmiljö och skriv: Denna vecka får Ni följa vår Stina på jobbet! Tagga företagsnamnet!
Det blir spännande att få ”följa med” Stina en vecka på jobbet, och Ni får återkommande läsare.
Gör personliga men inte ”sunkiga” uppdateringar. Ex. Uppdatera inte hur dåligt sophanteringen fungerat den här veckan. Inte heller för mycket afterwork – Vi ska visa att det är trevligt och roligt på det här företaget – inte signalera att vi bara vill därifrån. Uppdatera istället: Kaffe och bulle – har vi förtjänat för nu har vi packat upp massor av nya varor.

3. Gör en gerilla-grej!gerillamarknadsforing Hitta på en rolig och oväntad grej! Det kallas för #GerillaMarknadsföring
Fördelen är att det kostar lite. ”Nackdelen” det kräver engagemang. Här är ett fint exempel från #MagasinMix i #Vilhelmina.
Skedar har knutits runt lyktstolpar och räcken i fina band med adresslapp till SecondHandbutiken. Butiken har valt platser är folk passerar eller står och väntar på t.ex. bussen.

4. Återupptäck ditt lokala annonsblad
Kontakta Ditt lokala annonsblad och hör om Du kan få ett bättre pris om Du bokar 4 små annonser på en gång. Annonsera smart! Skriv inga romaner!
Tänk twitter – Man kan säga mycket på 140 tecken.
Skicka läsaren vidare – in till din butik -till hemsida eller facebook. Se till att man 1.blir nyfiken 2. får tag på dig.

5. Gör ett DR. Det går att boka direkt via posten men är budgeten väldigt liten och marknaden lokal – ta det som en motionsrunda och dela ut själv i brevlådorna.

#5tips #marknadsföringstips #MarketingTips #marknadsföring #IdenforsAB

Kört fast?
Klicka här!