I augusti 2020 introducerades funktionen Reels (”Filmrulle”) för svenska Instagramanvändare. Det är en funktion som tillåter användarna att spela in videoklipp på 15 sekunder, där man kan lägga till effekter (giphys, emojis m.m.) och musik, för att posta i både flödet, dela till sina stories och i det nya filmrulleflödet.
(Uppdatering: Nu kan en reel/filmrulle vara 60sek)

Reels påminner en del om stories, men det finns ett par skillnader. Det finns t.ex. en timer för när reels börjar spela in, vilket inte finns för stories. Man kan även påverka inspelningshastigheten, lägga till fler sekvenser i ett klipp samt lägga till musik i bakgrunden och använda ljud från andras klipp. Observera att det finns skillnader mellan företagskonton och privata konton.

Skapa en reel i tre steg:

När du är inne i Instagram-appen, klicka på kamerasymbolen i vänstra hörnet för att hitta funktionen ”Reels”. Spela in genom att hålla in knappen, släpp för att pausa inspelningen. Du kan genom detta lägga till flera sekvenser på rad som tillsammans blir högst 15 sekunder. Välj hastighet, effekter och filter om du önskar. Privatpersoner kan i detta läge även välja att lägga på musik.
Är du nöjd med inspelningen, klicka på pilen till höger för att komma till redigeringsläget, där du kan lägga till text, emojis eller rita.
Klicka dig vidare på högerpilen. Lägg till en bildtext med hashtaggar för större chanser till spridning. Därefter väljer du om du vill posta din reel som en story eller i flödet (du kan göra båda genom att posta till flödet och därifrån dela den till stories).