Måndag förmiddag och vi tänkte ägna en stund åt #Pinterest

Pinterest är ett socialt nätverk som växer mycket fort, snabbast av alla faktiskt. Störst är Pinterest i USA men i slutet av 2013 satsade Pinterest även på Sverige genom att låta medlemmar hjälpa till att översätta sidan och inte långt senare dök Pinterest på svenska upp. Det innebär inte att alla pins (allt som alla andra lägger/lagt upp) översatts till svenska.
När Pinterest ”drog igång” fanns bara en typ av konto att skapa men nu finns sedan en tid möjligheten att skapa företagskonton och även att pristagga inlägg – något som inte var tillåtet från början.

Hur gör man då?
1. Man skaffar ett företagskonto.
2.-Skapar tavlor som på ett eller annat sätt har med verksamheten att göra och sedan pinnar men upp egna bilder från sin egen webbsida till tavlorna.
3. Sedan fungerar det som andra sociala medier – det gäller att vara social och delta, dela med sig och vara aktiv! Det är det här som är det stora jobbet 😉
4. Lägg till en pinit knapp  på din webbsida så att det blir enkelt för besökare att pinna dina bilder.

Bilder är förutsättningen för att det skall lyckas. Har du en verksamhet där det finns möjlighet att ta bra bilder då är också förutsättningarna för att lyckas på Pinterest stora.

Ni hittar oss på Pinterest:  http://www.pinterest.com/idenfors/

pinterest_idenforsAB

Lite fakta
7 oktober 2013 hade Pinterest 70 miljoner användare – de flesta kvinnor.
20% av alla kvinnor i USA som använder internet har också ett Pinterestkonto.

Vi tror att 2014 kommer att bli ett bra år för svenska företag på Pinterest – Hoppa på tåget! 😉