Nu när vi jobbat oss igenom inkorgen och posthögen är det dags att göra en marknadsföringsplan för 2014 – mycket viktigt!
Det här är faktiskt avgörande för hur mycket PENGAR som kommer att komma in i ditt företag!

Ännu viktigare än marknadsföringsplanen är den Operativa marknadsföringsplanen! Vi skulle vilja drista oss till att säga att ju mindre företaget är, ju viktigare är det att göra den operativa planen ordentlig!
Vill du ha en enkel mall för detta så finns det en att hämta hem här: https://idenfors.se/nyheter/operativmarknadsforingsplan/
Varsågod! 🙂

Vad är då det viktigaste?
Det är Du, ditt företag och budgeten! Utgå från dina egna förutsättningar – ingen annans!
Liten budget – satsa på mer gerillamarknadsföring och sociala medier
Större budget – lägg till annonsering, mässor, e-postmarknadsföring och DR

Ska du göra något nytt i år då vill vi tipsa om att lägga en del av annonseringspengarna på digitala annonser i sociala medier.
Testa dig fram! 100kr kan göra stor skillnad på facebook.
Fundera även på SEO – här tipsar vi gärna om SES Nordic . På hemsidan finns massor av nyttig information, tips … -ja till och med filmklipp med enkla och bra tips.

Marknadsför dina kanaler i dina kanaler, #crosspromote Tipsa dina facebookfans om din twitterkanal och tvärt om.
Akta dig dock för att auto-posta för mycket information – det blir lätt spam. Du kan använda samma inlägg på flera ställen men ändra texten, skriv om den – annars är det lätt att den sorteras bort som spam.

 

Underskatta inte bilder! Vill du få respons i sociala medier – använd bilder! Bra bilder!
En bra bild är nödvändigtvis inte den som tagits av proffsfotografen (även om det är till stor nytta att ha en uppsättning proffsiga bilder) En bra bild är generös, den delar med sig av verksamheten, av vardagen, den berättar något.
En bra bild kan vara enkel och lite kornig om den är intressant och personlig.

 

Lycka till med 2014 år planering & hör gärna av Dig till oss om Du vill ha lite hjälp!

Ps. Idag har vi delat med oss av den här bilden – eftersom vädret var rätt extremt igår kväll ville vi bara visa Er hur Vi har det just här i Vilhelmina 😉 .Ds