Drömmer du om att komma igång med sälj online på ett okomplicerat sätt? Är du orolig för att det ska vara tidskrävande och ensamt?

Vår vän och kollega Jenny Sandfors, webbutvecklare som driver konsulttjänsten Internetform, har tagit fram fem “säljnycklar” för att hjälpa dig förvandla din hemsida till så mycket mer än ett skyltfönster.

Idag presenterar vi den andra säljnyckeln: ge bort en smakbit.

Tänk dej att du dukar upp ett smörgåsbord med ditt mest värdefulla innehåll. Kan du plocka ut en smakbit att bjuda på för att visa vem du är och vad du kan hjälpa till med?

Paketera din smakbit, så har du en s.k. lead magnet (köpmagnet, “freebie”) att ge bort i utbyte mot e-postadressen. Då kan du hålla kontakten och på så vis bygga ditt varumärke.

Exempel på lead magnets:
➔ meditation
➔ videoserie, webinar eller minikurs
➔ den ultimata guiden till xxx.

Gör något som är lätt att ta till sej, inte för mastigt. Skapa en landningssida dvs en enskild sida där besökaren kan hämta freebien. Infoga ett formulär (opt-in) från ditt nyhetsbrevsprogram för att samla in e-postadresser.

Förslag på digitala verktyg: WordPress + MailerLite.

Du kan läsa in dig på samtliga Jennys säljnycklar genom att skriva upp dig på denna maillista, vilket ger dig tillgång till dem helt gratis!