Går du snart på semester och har säkrat upp genom att schemalägga dina inlägg i sociala medier över semesterveckorna? Klokt av dig! Men glöm inte att det är viktigt att svara på dina följares kommentarer inom rimlig tid, även när det är semestertider!

Du som är egenföretagare kanske är redan bekant med funktionen att ställa in automatiska svar både på Facebook och Instagram när du inte har möjlighet att svara direkt p.g.a. semesterledighet? Automatiska svar kan du aktivera vilken dag eller tid som helst.

Om du använder autosvar får den gärna innehålla hänvisningar till en annan kontakt eller till en FAQ, eller ge information om när du åter är vid tangenterna. Under sommaren har dina följare säkerligen förståelse för att det kan ta längre tid att få svar, men det gäller att fortfarande vara så närvarande med följarna som det går. Att autosvaret inte följs upp inom en rimlig tid, eller alls, gör att du löper stor risk att tappa förtroendet från följarna. De kommer helt enkelt inte anse det lönt att vända sig med frågor till dig i dina sociala kanaler och söker svar på andra håll, hos konkurrenterna.