Nu kan du söka på Facebook!
Inlägg, texter, klipp blir nu sökbara genom nyckelord.

I Sverige får vi inte omedelbar tillgång till alla nya funktioner som Facebook lanserar. Det kan vara lite frustrerande för den som läser på om marknadsföring och funktioner på Facebook, hittar info och så fungerar det inte?!
Det har gått nästan två år sedan Facebook lanserade det man kallar för Graph Search, (en smart sökfunktion) och nu först kan vi i Sverige börja använda den. Vi kan dock inte säga att alla svenska konton fått tillgång till den här funktionen ännu, det finns nämligen ingen information om hur/när/var från Facebook. Du får helt enkelt testa om det fungerar hos dig.
För dig som företagare på Facebook innebär detta att du bör tänka lite mer på sökbarhet när du uppdaterar. Vi finns t.ex. i #Vilhelmina hade vår marknad varit väldigt lokal (det är den inte) så hade det varit väldigt viktigt för oss att ha med Vilhelmina i våra uppdateringar eftersom vi vill att folk som finns här / ska hit / har anknytning hittar oss när de söker på just Vilhelmina.
Så – försök att tänka som din kund! Är det troligt att din kund kommer att söka på lunchrestaurang Stockholm? I så fall är det bra ord att  ha med om du råkar ha en lunchrestaurang i Stockholm 😉

Mer information om detta finns här: http://search.fb.com/

Det här påverkar inte vad som visas. Har du känsliga bilder / info på Facebook (Vilket vi rekommenderar att man inte har) var noga med dina inställningar. Gäller kanske främst privata konton MEN vi småföretagare är ofta synonyma med våra företag.
T.ex bor du på en liten ort eller har du en väldigt nära relation till dina kunder så vill du kanske inte att de ska kunna se alla bilder från din nyårsfest – då kan du välja att bara visa dem för dina vänner, dvs  inte för alla.

Updates to Facebook Search from Facebook on Vimeo.