NÄTVERKET FÖR AFFÄRS- OCH YRKESLIVET

LinkedIn är utformad för att vara en mötesplats mellan arbetssökande och företag, och där användarna kan återuppta kontakt med gamla kollegor eller affärspartners. Du som företagare kan söka nya anställda eller samarbetspartners på detta nätverk.

LinkedIn var först

LinkedIn kom faktiskt redan 2003 – alltså före mer kända sociala medium som Facebook, Twitter och Instagram. Hösten 2014 fanns över 2 miljoner användare i Sverige. Totalt finns det över 300 miljoner användare som publicerar sina CV:n, erbjuder/annonserar tjänster eller delar tankar och erfarenheter kring den bransch man är verksam inom.

4 tips för företagare att komma igång med LinkedIn

Kolla läget

Gör din research.Innan du skapar din företagssida, sök efter medlemmar som passar in i din målgrupp genom att granska deras profiler. Titta även på hur andra företag i din bransch använder sig av LinkedIn. Du måste förstås först ha skapat en privat profil på LinkedIn för att göra detta, och för att kunna skapa en företagssida.

aktivitet

Var aktiv. Skapa relevant innehåll. Det behöver inte alltid vara ditt eget. Precis som i andra nätverk kan du återpublicera andras innehåll i ditt flöde. Potentiella kunder/anställda/affärspartners måste kunna utläsa av din profil att du är engagerad och en kunnig spelare inom din bransch och intresserad av dialog. Så du kan aldrig kommentera, gilla eller nämna andra människor/företag i ditt flöde.

Tålamod

Ha tålamod när du bygger upp din följarskara. Att växa på sociala medier handlar är som ett maratonlopp, inte en sprint. Det tar tid att bygga upp en följarskara. Räkna med att det kan ta månader eller till och med år. Börja med att låta dina anställda följa företaget och lägga till deras befattningar inom det, vilket gör att andra kan länkas vidare till din sida genom deras profiler. 

Vänner

Tala om för de som redan känner till ditt företag och/eller följer det i andra sociala medier att de nu även kan följa det på LinkedIn, t.ex. genom att lägga till det i en mailfot och på din hemsida. Det är viktigt att du tidigt hittar och går med i grupper som är relevanta för din bransch och visar dig engagerad och kunnig i ämnen som är viktiga för den.

Väl investerad tid

Som företagare är det en god idé med en närvaro på LinkedIn. Det är relativt enkelt att skapa en företagssida där, du ger en professionell bild av ditt företag samt kan rekrytera nya anställda, samarbetspartners, hitta nya kunder, hålla koll på konkurrenterna och delta i branschdiskussioner. Du får en tydlig överblick av dina affärskontakter, d.v.s. ditt professionella nätverk, du hittar snabbt de människor du vill komma i kontakt med och vice versa, och du kan lättare följa upp möten med nya kontakter via LinkedIn än genom det gamla sättet att utbyta visitkort. Till skillnad från andra sociala medier är nätverkandet här mer av formell karaktär – du är fortfarande dig själv, men här utifrån din yrkesroll.

Konsultation

Kontakta oss med dina frågor genom fomuläret nedan eller beställ proffessionell LinkedIn-hjälp från 870:- / vecka. Vi hjälper dig med text, bild, publicering och kontroll av kommentarer.

3 + 8 =

Vårt Team

Vi hjälper dig gärna med din marknadsföring på Facebook
Christopher Butler

Christopher Butler

CEO

Lisbeth Tettli

Lisbeth Tettli

Design Director

Sara Idenfors

Sara Idenfors

Director of Operations