DEN DIGITALA ANSLAGSTAVLAN

Pinterest är ett av de sociala medierna som är snabbast växande och fungerar som en digital anslagstavla – där användarna samlar visuella bokmärken från nätets olika hörn på en och samma plats. Det kan beskrivas som en plats som fungerar som källa för kreativitet och inspiration. Som företagare är det här en bra plats för att nå nya kunder och driva trafik till din hemsida.

 

110 miljoner användare

Pinterest har funnits sedan 2008 och har sedan 2015 över 110 miljoner användare, där fyra femtedelar är kvinnor. Här upptäcks och sparas saker i form av pins som organiseras av olika ämnen eller teman – t.ex. ”Recept”, ”Broderitekniker”, ”Resmål” m.m. m.m. Om du är verksam inom livsstil (skönhet, mode, inredning, hälsa, resor m.m. m.m.) och/eller har en webbutik ska du definitivt finnas på Pinterest. Här kan du lägga upp produkter i olika kategorier och välja de nyckelord du ska vara sökbar på, vilket även indexeras av sökmotorer som Google. Så komplettera dina pins med pris och en länk som leder till rätt sida i din webbutik.

.

4 bra anledningar att använda pinterest

FoTo

Pinterest är stället för dig som tycker bättre om att kommunicera med bilder än med text. 

konvertering

Stirra dig inte blind på direkta konverteringar. Du kanske inte säljer dina produkter omgående via Pinterest men ha i åtanke att många söker inspiration här inför stora inköp så som hus, nytt kök, badrum osv.  Med fina bilder kan du vinna kundens hjärta här. 

Länka in

Du som jobbat lite med SEO vet att det är viktigt med länkar in till din webbplats. Här har du en riktigt bra möjlivhet att länka dina bilder in till din sida.

stressa inte

Ta det lugnt! Skapa dina tavlor, lägg till ditt bästa bildmaterial, länka och låt tiden jobba för dig! Uppdatera med jämna mellanrum men här behöver du inte vara lika påhugget som på t ex Twitter. 

Fyll anslagstavla efter anslagstavla

Rent tekniskt fungerar det så att du väljer bland kategorier du är intresserade av när du går med i Pinterest för att skapa ett flöde som innehåller sådant som intresserar dig. Vill du själv kunna bidra till flödet finns det en webbförlängning som du installerar, och som låter dig pinna från andra hemsidor. Du kan även sortera dina pins i boards (anslagstavlor) för att bättre kunna överblicka dina intresseområden

Följ, spaga och gilla

Precis som i andra sociala medier är din spridning beroende av likes, kommentarer och delningar. Det som är unikt för Pinterest är dock att varje pin är de facto en länk till andra platser på internet, så du förstår nog själv vilken potential detta har för att driva trafik till din hemsida eller webbutik om du har ett tillräckligt intressant innehåll. Och till skillnad från många andra sociala medier är dess funktion mer ”tillåtande” för envägskommunikation. Grundtanken är att med attraktiva pins slussa användarna vidare till din hemsida – vilket i andra kanaler skulle avfärdas som för ”säljigt”.

%

Av sveriges internetanvändare använder Pinterest

%

fler kvinnor än män använder Pinterest

Du är här för att inspirera

Så innan du går med i Pinterest, ha klart för dig för vilka ämnen den målgrupp du vill nå ut till är intresserade av. Om du driver en snabbmatsrestaurang är det så klart din meny som ska gestaltas. Och gör en anslagstavla för hamburgare, en för pizzor, en för kebabrätter osv. Du kan sedan utöka med fler anslagstavlor som t.ex. tipsar användarna om hur de själva bäst bakar pizza. Glöm aldrig att samtidigt som Pinterest-användarna inte anser sig förolämpade av att betraktas som potentiella kunder, så har de ursprungligen sökt sig till nätverket för att låta sig inspireras.

 

.

Konsultation

Kontakta oss med dina frågor genom fomuläret nedan eller beställ proffessionell Pinterest-hjälp från 870:- / vecka. Vi hjälper dig med text, bild, publicering och kontroll av kommentarer. 

15 + 12 =

Gå en kurs

Kurs kommer – håll utkik!

Vårt Team

Vi hjälper dig gärna med din marknadsföring på Facebook

Christopher Butler

Christopher Butler

CEO

Lisbeth Tettli

Lisbeth Tettli

Design Director

Sara Idenfors

Sara Idenfors

Director of Operations