Det har varit (för oss i Sverige är det fortfarande) en krånglig historia det här med att dela en länk. Först ska du hitta länken i webbläsaren, kopiera adressen, öppna Facebook-appen och klistra in länken i ett nytt inlägg.

Inte fullt så betungande när du gör det från din dator MEN i mobilen kan det ju vara eländigt krångligt.

Men nu är det på gång – vi ska slippa Googlingen med Facebook’s nya ”lägg-till-länk-funktion” en status-sökmotor för mobilen! Varför gör Facebook det här då? -Jo för att få oss att publicera länkar och dela mer innehåll! Facebook testar alltså en ”inuti-app-sökords-sökmotor” för vissa konton i USA nu, den kommer att låta oss söka inuti appen efter en länk som vi vill dela. Den här funktionen kommer att bli synlig vid sidan av knapparna för att lägga till bilder eller platser i dina uppdateringar. Klickar man på den kommer Facebook att visa en lista med matchande länkar för din sökning. Därifrån väljer du bara den länk du vill dela.

Om Facebook
Om Facebook

Enligt TechCrunch så säger Facebook att man indexerat över en biljon inlägg och att den här sökmotorn drivs av uppgifter som Google inte har. Slår detta väl ut kommer det att innebära ”större plats” för Facebook att publicera annonser och därmed ökade intäkter. Enligt The Wall Street Journal kan detta komma att rullas ut bredare inom en ganska snar framtid.

Vi tror att det här kommer att bli bra! Visst kan det ligga något i det som många ”olyckskorpar” nu kraxar om – att murarna runt Facebook växer sig högre men, men vi ska inte glömma att på Facebook jobbar några (eller ganska många) av världens bästa utvecklare och marknadsmänniskor …. de kommer inte att ”sabba” sin egen produkt! 😉

SaraIdenfors

Sara Idenfors expert på marknadsföring i sociala medier för små företag.