Det har hänt saker med Facebookapparna – både sidhanteraren och den vanliga Facebookappen

Om vi börjar med den vanliga Facebookappen så har den fått ett nytt utseende och lite nya funktioner. Utseendet är lite rundare och lite ljusare. Vi har fått möjligheten att ”swipa” lite mer – det förekommer fler åkningar fram och tillbaka till inlägg och kommentarer vilket kan vara lite irriterande till en början men mycket praktiskt när man ”fått kläm” på det. Dessutom har det tillkommit lite roliga nya funktioner.

Så här ser uppdateringsverktyget i en iPhone ut just nu. Som nummer sju i listan hittar du en nykomling – 360-foto. Det betyder att du direkt i appen kan öppna kameran och ta en 360-graders bild och dela den i din status. Det fungerar faktiskt att använda den som omslagsfoto direkt.

Nyhet – smart och snyggt! Vi älskar faktiskt 360 graders-bilder det är ett fantastiskt sätt att dela ”här och nu”. Det känns ärligt, uppriktigt och som att man faktiskt vill dela med sig av verkligheten men tyvärr fungerar det bara för privata konton inte för företag. Som företag ser vi stora fördelar med det här – tänk dig att du skyltat om i din butik. 360-grader’s bilder är fantastiska för att visa hur det ser ut på plats. Dela bilder från ditt evenemang, event, butik eller mässmonter. Så vi hoppas att denna toppenfunktion snart dyker upp även i sidhanteraren.

Bildspel är för privatpersoner också nytt – vi tror inte så mycket på just den här funktionen. Den är grafiskt inte speciellt snygg, den åker omkring och är mest bara jobbig i flödet. Så nej …. undvik den skulle vi vilja säga. Men igen – det här är en funktion för privatpersoner.

 

Så här fungerar det

Till Sidhanteraren och Nyheterna där

I Sidhanteraren har det också dykt upp nyheter. Till att börja med har vi fått möjligheten att lägga till knappen – skicka meddelanden. Det är tidskrävande om du har många följare och ett engagerande innehåll men det kan också – för dig som verkligen satsar på att kommunicera via sociala medier vara mycket effektivt! Tänk efter och använd smart är vårt tips – här finns möjligheter speciellt för det mindre företaget.

  • Sidhanteraren har också fått möjligheten ”ta emot telefonsamtal” – samma sak här! har du en verksamhet där kunderna ringer dig och bokar / köper saker så är det här toppen. Vi tipsar dig om att skynda dig att börja använda detta för det är inte så många som kommit igång ännu och det är sällan dumt att vara först med en nyhet. Om du däremot störs i verksamheten av för många samtal är detta inget för dig.
  • Sedan har vi också fått möjligheten att lägga till en vägbeskrivning vilket är så bra för alla som arbetar med lokala verksamheter, turistisk verksamhet osv. Allt som bygger på att mäniskor *IRL* ska hitta till dig drar stor nytta av detta!