Blogg

Dela ett blogginlägg! 

En företagsblogg är en utmärkt kanal för marknadsföring. Via den kan du till exempel öka trafiken till din e-butik, fördjupa din relation med dina kunder och skildra ditt företags unika kultur.

 Tänk ut vilket syfte din blogg ska ha – och på hur du ska hålla den levande. Det du vill skapa är interaktion med dina kunder, så med tiden kommer frekvensen eller bristen på likes, delningar och kommentarer från dem ge dig en fingervisning på vad som fungerar. Och kom ihåg att tråkiga och självklara texter får läsarna att tappa intresset.

Håll dig till något ämne du kan och håll dina inlägg korta. I denna digitala tidsålder måste du utgå från att läsarens tid är knapp. Behöver du ändå mer utrymme för att få sagt det du vill säga, komplettera med bild- och videomaterial så mycket det går!

Din uppgift!

 • Är din hemsida skapad i WordPress så har du en funktion som heter INLÄGG, vilket passar bloggupplägget. Många hemsidor har kallat sina inlägg för nyheter istället för blogginlägg. Använd den här nyhetsfunktionen om du har tillgång till den.
 • Hitta en gratis blogg sida och börja skriv. Googla bloggplattform och du kommer att få många förslag.

   

 • Du kan använda Facebooks funktion Anteckningar men kom ihåg att dessa inte på samma sätt blir sökbara för t ex Google.

   

 • Tänk på att sätta bra rubriker. Ett tips är att försöka tänka som sin kund. Vad skulle din kund Googla på för att hitta ditt företag? Använd den Googlingen som rubrik!

   

 • Gå till Google och skriv in vad du tror att din kund skulle skriva – scrolla sedan längst ner på sidan där kommer Google att ge dig flera förslag på andra tänkbara sökningar. Ex. Sökning “såpskura altan”.

   

 • När du väljer bilder, stjäl inte någon annans bild från nätet – det kan straffa sig. Använd istället egna bilder eller någon av de tjänster vi tipsat om tidigare.

   

 • Lägg till #dittföretagsnamn, en relevant sak till och kanske din ort. Tre taggar är lagom för ett Facebookinlägg.

   

  Lägg upp nu!

Nu är det dags att logga in och posta dagens inlägg i dina sociala medier

Klicka här så jagar vi på dig

med Din stränga tränare

Glöm inte att vi finns i chatten

 • Personlig Messenger-chat där du kan ställa hur många frågor du vill under 30 dagar
  Klicka på länken för att komma till vår Facebooksida, klicka sedan på skicka meddelande (under omslagsbilden) och skriv ett enkelt Hej, så är vår chatkonversation igång. https://www.facebook.com/IdenforsIdenfors/

Vi hjälper dig

Under dina 30 första dagar har du oss alltid i chatten. Därefter har du tillgång till kursen så länge du själv vill.

 

Christopher Butler

Content creator / journalist

Sara Idenfors

Content creator